lauantai 3. syyskuuta 2011

Elävän historian kylä

Tässä muutama valokuva Turun Kuralan Kylämäestä, jossa kävin nyt viikonloppuna seuraamassa elämänmenoa. Jos Kuralan Kylämäessä haluaa vielä vierailla, kannattaa pitää kiirettä, sillä kesäkausi on lopuillaan ja museo sulkee ovensa 19. päivä tätä kuuta.

Tällä kertaa tuli kuvattua enimmäkseen eläimiä ja perinteikkäitä puutarhoja ja kasveja, joita alueelta löytyy. Yllä oleva näyttävä keltakukkainen kasvi osoittautui maa-artisokaksi. Enpä olisi tiennyt.


Kesäkauden loppuun saakka on nähtävillä näyttelyt Suomalainen savusauna ja Turku 2011 eKr. Suomalaista savusaunaa esittelevässä pienessä näyttelyssä on esillä mm. alakuvassa esiintyvät hienot kuppaussarvet.


2 kommenttia:

Päivi Kissapiika kirjoitti...

Moi. Tiedäthän, että tänä vuonna Kuralan Kylämäessä vietetään Muinaistekniikan viikkoa viikolla 35 tiistaista alkaen. Paikalla voi tutustua ainakin neulakinnastekniikkaan, lautanauhaatekniikkaan pystykangaspuilla kutomiseen, kasvivärjäykseen, kehräykseen ja keramiikanpolttoon. Mukana on myös Mynämäen Käsi- ja taideteollisuusopiston opiskelijoita.

Sarvivaara kirjoitti...

Kiitos tiedosta! Ehkäpä tulen käymään. :)